България трябва да бъде добре технологично и икономически развита, тогава

...
 България трябва да бъде добре технологично и икономически развита, тогава
Коментари Харесай

С тази корупция само се водим, че сме в Европа

 

България би трябвало да бъде добре софтуерно и стопански развита, тогава ще преминем на по-висока скорост в Европейския съюз.

Това сподели лидерът на листата на Републиканци за България за 14 МИР - Перник и трети в листата на София област Иван Анчев в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио. „ Евросредствата са един отличен инструмент за държавно и публично развиване, само че от време на време се употребяват неефективно, да не кажа доста пъти и незаконно.

Примери колкото желаете. Много е значимо надълбоко да бъде реформирана правосъдната и прокурорската част от правораздаването, тъй като тук е Ахилесовата пета. Усещането на българина за неналичието на право води до неналичието на предпочитание за публично развиване на страната. Именно по тази причина нашият главен слоган е за страна с правила, които да са еднообразно годни за всички. Всички би трябвало да са безусловно равни пред закона без значение от обществения им статус, изрази мнение Анчев.

 „ Считам, че европейското финансиране е положително единствено по себе си. Нека да го има. Вече каква ще бъде формата за това дано да дадем опция за по-голяма разнообразност. Има благоприятни условия през кохезионните фондове и през фондовете за присъединение. Аз смятам, че е по-важно, когато европейските средства бъдат отпуснати и бъдат изразходвани целево без да бъдат нарушавани разпоредбите на Европа за тяхното консумиране.

Ние виждаме сега, че е на разположение мощно накриво изразходването на тези средства чрез ин хаус процедура, което за мен е една безусловно корупционна порочна процедура, тъй като по този метод липсва спортното начало и законово се заобикаля законът “, съобщи лидерът на листата на 14 МИР Перник и някогашен общоприет консул на България в Чикаго.

По думите му това не би трябвало да става процедура. „ Никой не желае да признае, че Европа е на две скорости, само че Европа и сега е на две скорости, щом приказваме за страни в Шенген и отвън него, щом приказваме за страни в еврозоната и отвън нея.

Това единствено по себе си е Европа на две скорости. Въпросът е какво да създадем ние, с цел да отидем в Европата на най-високата скорост, а не да сме самодоволни, че изобщо сме в този тим.

Важното да създадем по този начин, че България да бъде добре софтуерно развита, да бъде с правов ред, с положително икономическо развиване, с ясна визия какво желае да се направи в идващите две или три десетилетия и тогава България ще премине на по-висока скорост.

Основният проблем на България  е корупцията и до момента в който ние не я изкореним, няма да реализираме нищо “, безапелационен  е Иван Анчев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР